Antidoping Norge

Ren utøver & særforbund

Ren utøver er et e-læringsprogram, oppdatert i henhold til antidopingregleverket gjeldende fra 1. januar 2015. Det er laget av Antidoping Norge, i samarbeid med Anti Doping Danmark. Programmet er ment for alle idrettsutøvere, i tillegg til støtteapparatet rundt. Gjennom 7 korte opplæringsvideoer på 3-4 minutter, vil du være innom det aller viktigste innen antidoping.

Hvorfor er det viktig?

For å drive idrett på et sunt og rettferdig vis, er det viktig å være oppmerksom på hva som anses å være doping. Dessverre er det ikke blitt helt slutt på doping i idretten, derfor er det både nyttig og viktig å gjøre utøvere og støtteapparat oppmerksomme på hva som er lovlig innen idrett, og hva som er ulovlig. 

Hvordan gjennomføre?

Hver modul inneholder videoer, faktainformasjon og oppgaver. Det er totalt 7 moduler, som beregnes på 3 til 4 minutter. Totalt bør det beregnes ca. 30 minutter. Dersom du ikke har tid til å fullføre alle modulene på en gang, vil programmet huske hva du har gjennomført til en senere anledning. Ren Utøver kan gjennomføres på PC/Mac, i tillegg til mobile plattformer. 

Når du har gjennomført alle modulene, anses du som ferdig med antidoping-kurset. Du vil da kunne motta et diplom på e-post, som et bevis på at læringsprogrammet er gjennomført. Du vil også få tilsendt en oppsummering med de viktigste punktene til hver modul. 

Dersom du er en toppidrettsutøver som ønsker ytterligere skolering, har Verdens antidopingbyrå (WADA) utviklet et eget opplæringsprogram som kalles ADEL

Rent særforbund

Norges Håndballforbund ble for første gang i desember 2019 sertifisert som Rent Særforbund. Siden den gang har forbundet jobbet etter en handlingsplan som retter fokuset mot yngre utøvere. 

Handlingsplanen innebærer blant annet at alle utøvere som ønsker å delta i LERØY- eller Bring-serien, skal ha gjennomført e-læringsprogrammet Ren Utøver. I tillegg skal alle landslagsspillere, uavhengig av kjønn og nivå, gjennomføre Ren Utøver hvær sesong. Det samme gjelder alle klubbene i REMA 1000-ligaen og 1. divisjon, som må ha vært gjennom Ren Utøver for at klubben skal få godkjent elitelisens.

Har dine utøvere husket å gjennomføre kurset?

Få gratis demo og varm kaffe ☕

Du kan enten sende skjema under, så tar vi kontakt, eller hoppe over skjema og booke møte i kalenderen her. Vi sender kaffe-kupong via email. God kaffe, vi snakkes!

*Ved å trykke på knappen godtar du personvernerklæringen.