Trenerkurs

Hvilke trenerkurs finnes? Og hva oppnår man?

Trenerløypa

Trenerutdanning er bygd opp gjennom ulike tilbud fra Norges Idrettsforbund, særforbundene og Olympiatoppen. Trenerløypa er et felles rammeverk for trenerutvikling i norsk idrett, som består av fire nivåer hvor hvert nivå har et hovedmål og en struktur for etter- og videreutdanning. Etter- og videreutdanning gir trenere mulighet til å spesialisere seg innen et spesifikt område og tilegne seg kompetanse, uansett nivå. 

Særforbundene eier egen trenerutdanning i tillegg til at de har ansvar for grunnutdanning og etter- og videreutdanning. Det er særforbundene selv som må avgjøre hvem og hvor mange som kan delta på kursene. Trenerkurset på være gjennomført i sin helhet for at det skal være gyldig. Et visst antall timer, mål om ønsket kompetanse og bestått vurdering og evaluering må være i boks for at man får godkjent trenertittelen. 

Trenerattesten

Trenerattesten er et verktøy for alle som har et trenerverv. Den kommer i to ulike versjoner – et for trenere i barneidretten og et for trenere i ungdomsidretten. I 2021 ble det bestemt på Idrettstinget at Trenerattesten blir obligatorisk å ta for alle som skal være trenere. Dette skal sikre at barn og unge møter et mer helhetlig og likere kvalitetstilbud uavhengig av trener, klubb og idrett.

Grasrottrener-utdanning 

Grasrottrener-utdanning er et konsept utviklet av Norsk Tipping i samarbeid med særforbundene. Det er det første steget i trenerstigen for trenere som ønsker å ta høyere trenerutdanning. 

Trenerutviklere

Bedre trenerutviklere vil føre til bedre trenere som vil føre til bedre aktivitet. NIF har derfor sammen med særforbundene utviklet et eget grunnkurs for nye trenerutviklere. En moderne trenerutvikler skal kunne utvikle, støtte og utfordre trenere til å videreutvikle kunnskapen og kompetansen sin. Dette skal sørge for at trenerne bedre kan bidra til idrettsglede for alle.  

Få gratis demo og varm kaffe ☕

Du kan enten sende skjema under, så tar vi kontakt, eller hoppe over skjema og booke møte i kalenderen her. Vi sender kaffe-kupong via email. God kaffe, vi snakkes!

*Ved å trykke på knappen godtar du personvernerklæringen.