4 spørsmål før årsmøtet

Det nærmer seg årsmøte i idrettslaget! Årsmøtet er en gylden mulighet til å vedta saker som gjør jobben som frivillig enklere resten av året. Jeg har her forsøkt å samle opp mine fire beste spørsmål som dere som idrettslag bør stille før årsmøtet 👇

1. Vedtar dere medlemskontingenten for riktig år?

I følge NIF er perioden for et medlemskap 01.01- 31.12, noe som
betyr at man i 2023 bør vedta medlemskontingenten for 2024. Da kan du allerede 1. januar neste år sende ut årets medlemskontingent. På denne måten sikrer du at alle nye blir fullverdige medlemmer i idrettslaget med en gang.

2. Ønsker dere å øke antall medlemmer i klubben?

Støttemedlemmer er en fin måte å øke medlemstallet! Dette gir et bedre forhandlingskort mot sponsorer i næringslivet og flere støtteordninger tar utgangspunkt i medlemstallet. Dersom man har en medlemskontingent med familiepris, vil foresatte ofte kunne inkludere seg selv i familieprisen uten økt kostnad for den enkelte familien. Win-win for alle! I Hoopit er det enkelt å sette opp en familiepris og vi finner automatisk alle familiemedlemmer basert på foreldre-barn relasjonene i systemet.

3. Er trenere pålagt å betale medlemskontingenten?

Norges idrettsforbund anbefaler at alle med en aktiv rolle i idrettslaget (trener, lagleder og lignende) også skal være medlemmer i idrettslaget. Et medlemskap forplikter dem til å følge idrettslagets og NIF sin lov, og dersom de ikke er medlemmer bør de signere kontrakt på å følge disse. Per i dag er minstesatsen for et medlemskap 50 kroner. Du kan i Hoopit opprette ulike priskategorier basert på rollene medlemmet har i systemet, blant annet trener og lagelder.

4. Er søskenrabatter og familiemoderasjoner fornuftige og enkle å håndtere?

Slutt å slit ut kassereren! Hvert år snakker jeg med frustrerte kasserere og økonomiansvarlige som prøver å sy sammen medlemskontingenter og treningsavgifter til å passe avanserte rabattmatriser. Årsmøtet er den en gylden mulighet for å rette opp i dette. I Hoopit har vi lagt til rette for familiepris og prosentvis rabatt basert på antall søsken på treningsavgift. Alt settes enkelt opp med noen få tastetrykk!

Har dere kontroll på alt dette? Godt jobba 👏 Jeg vil gjerne høre fra deg dersom du har flere gode tips! Send meg en e-post på lukas@hoopit.io eller ring meg på 452 88 389 for en hyggelig prat 😊

Godt årsmøte!🧑‍⚖️

Få gratis demo og varm kaffe ☕

Du kan enten sende skjema under, så tar vi kontakt, eller hoppe over skjema og booke møte i kalenderen her. Vi sender kaffe-kupong via email. God kaffe, vi snakkes!

*Ved å trykke på knappen godtar du personvernerklæringen.